

ENZYMOS
Enzymy w nauce i przemyśle
Enzymy w nauce i przemyśle
online, 24.09.2021 r.
24 września 2021 roku formie online odbyła się Konferencja Naukowa poświęcona osiągnięciom w dziedzinie enzymologii. Organizatorem wydarzenia była Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL.
W problematykę Konferencji wprowadzili nas: dr hab. Jakub Drożak (Uniwersytet Warszawski), który przedstawił temat pt.: „Zapomniane enzymy” oraz dr inż. Marta Kuźmińska-Bajor (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu), która zaprezentowała pracę pt.: „Enzymy w produkcji drobiarskiej”. Po każdym wykładzie nastąpiła dyskusja panelowa, podczas której słuchacze wystąpień mogli zadawać pytania Gościom Honorowym.
VI Konferencja Naukowa ENZYMOS „Enzymy w nauce i przemyśle” zgromadziła uczestników reprezentujących różne kierunki, takie jak: biotechnologia, farmacja czy medycyna. Wydarzenie pozwoliło na wymianę aktualnej wiedzy, dyskusję nad poruszaną problematyką, a także integrację środowiska naukowego.
Nad przebiegiem obrad czuwał Komitet Naukowy w składzie:
dr hab. Małgorzata Dmitryjuk, Wydział Biologii i Biotechnologii, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
dr hab. Jakub Drożak, Zakład Regulacji Metabolizmu, Instytut Biochemii, Wydział Biologii, Uniwersytet Warszawski
prof. dr hab. Anna Jarosz-Wilkołazka, Katedra Biochemii i Biotechnologii, Instytut Nauk Biologicznych, Wydział Biologii i Biotechnologii, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
dr inż. Anna Antecka, Wydział Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska, Politechnika Łódzka
dr Renata Bancerz, Katedra Biochemii i Biotechnologii, Instytut Nauk Biologicznych, Wydział Biologii i Biotechnologii, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
dr inż. Marta Kuźmińska-Bajor, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
W problematykę Konferencji wprowadzili nas: dr hab. Jakub Drożak (Uniwersytet Warszawski), który przedstawił temat pt.: „Zapomniane enzymy” oraz dr inż. Marta Kuźmińska-Bajor (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu), która zaprezentowała pracę pt.: „Enzymy w produkcji drobiarskiej”. Po każdym wykładzie nastąpiła dyskusja panelowa, podczas której słuchacze wystąpień mogli zadawać pytania Gościom Honorowym.
VI Konferencja Naukowa ENZYMOS „Enzymy w nauce i przemyśle” zgromadziła uczestników reprezentujących różne kierunki, takie jak: biotechnologia, farmacja czy medycyna. Wydarzenie pozwoliło na wymianę aktualnej wiedzy, dyskusję nad poruszaną problematyką, a także integrację środowiska naukowego.
Nad przebiegiem obrad czuwał Komitet Naukowy w składzie:
dr hab. Małgorzata Dmitryjuk, Wydział Biologii i Biotechnologii, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
dr hab. Jakub Drożak, Zakład Regulacji Metabolizmu, Instytut Biochemii, Wydział Biologii, Uniwersytet Warszawski
prof. dr hab. Anna Jarosz-Wilkołazka, Katedra Biochemii i Biotechnologii, Instytut Nauk Biologicznych, Wydział Biologii i Biotechnologii, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
dr inż. Anna Antecka, Wydział Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska, Politechnika Łódzka
dr Renata Bancerz, Katedra Biochemii i Biotechnologii, Instytut Nauk Biologicznych, Wydział Biologii i Biotechnologii, Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
dr inż. Marta Kuźmińska-Bajor, Katedra Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu